Resepi Kuih Warna Hijau - Lembut Rasa Manis Sekata Resipi Kuih Tradisi Yang Tak Lapuk Ditelan Zaman Jom Cuba Nona
Cara membuat bahagian luar ( warna hijau ): Ia berbentuk bujur dan mempunyai inti kelapa manis. * 1 cawan tepung beras * 3 cawan air (2 cawan air+1 cawan air daun pandan) * sedikit pewarna hijau . Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Kuih peria secara tradisi menggunakan daun dari pokok pandan bagi memberi warna hijau. Kuih lompat tikam untuk warna hijau:
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Ia berbentuk bujur dan mempunyai inti kelapa manis. Resipi aneka pilihan kuih muih tempatan . Sementara itu panaskan air kukusan; Resipi sedap dan mudah untuk kuih sri muka oyen. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan.
Resepi kuih nona manis yg lembut, harum dan menarik rupa bentuknya.
Cara membuat bahagian luar ( warna hijau ): Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Kuih ini terdiri daripada dua lapisan yang dikukus iaitu lapisan beras pulut dan lapisan kastard pantan. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Angkat dan salut dengan tepung kacang hijau. Resipi aneka pilihan kuih muih tempatan . Ukus adunan tadi sehingga masak. Sementara itu panaskan air kukusan; Ia berbentuk bujur dan mempunyai inti kelapa manis. * 1 cawan tepung beras * 3 cawan air (2 cawan air+1 cawan air daun pandan) * sedikit pewarna hijau . Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Kuih peria secara tradisi menggunakan daun dari pokok pandan bagi memberi warna hijau.
Cara membuat bahagian luar ( warna hijau ): * 1 cawan tepung beras * 3 cawan air (2 cawan air+1 cawan air daun pandan) * sedikit pewarna hijau . Bahagian luar yg hijau rasanya manis, dan dilengkapi bahagian dalam berwarna putih lemak . Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Kuih peria secara tradisi menggunakan daun dari pokok pandan bagi memberi warna hijau. Jadi kita buat warna oyen lah pulut dia puas dah tgok. Angkat dan salut dengan tepung kacang hijau.
* 1 cawan tepung beras * 3 cawan air (2 cawan air+1 cawan air daun pandan) * sedikit pewarna hijau . Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap; Sementara itu panaskan air kukusan; Kuih peria secara tradisi menggunakan daun dari pokok pandan bagi memberi warna hijau. Tuangkan adunan yang berwarna hijau tadi memenuhi 3/4 acuan kuih lompang. Jadi kita buat warna oyen lah pulut dia puas dah tgok.
Tuangkan adunan yang berwarna hijau tadi memenuhi 3/4 acuan kuih lompang.
Cara membuat bahagian luar ( warna hijau ): Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap; Bahagian luar yg hijau rasanya manis, dan dilengkapi bahagian dalam berwarna putih lemak . Resipi aneka pilihan kuih muih tempatan . Sementara itu panaskan air kukusan; Ia berbentuk bujur dan mempunyai inti kelapa manis. Angkat dan salut dengan tepung kacang hijau. Kuih peria secara tradisi menggunakan daun dari pokok pandan bagi memberi warna hijau. Tuangkan adunan yang berwarna hijau tadi memenuhi 3/4 acuan kuih lompang. Kuih lompat tikam untuk warna hijau: Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Kuih ini terdiri daripada dua lapisan yang dikukus iaitu lapisan beras pulut dan lapisan kastard pantan. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Ukus adunan tadi sehingga masak.
Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Kuih peria secara tradisi menggunakan daun dari pokok pandan bagi memberi warna hijau. Resepi kuih nona manis yg lembut, harum dan menarik rupa bentuknya. Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap;
Kuih lompat tikam untuk warna hijau: Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap; Ia berbentuk bujur dan mempunyai inti kelapa manis. Resipi sedap dan mudah untuk kuih sri muka oyen. Kuih ini terdiri daripada dua lapisan yang dikukus iaitu lapisan beras pulut dan lapisan kastard pantan. Cara membuat bahagian luar ( warna hijau ): Ukus adunan tadi sehingga masak. Sementara itu panaskan air kukusan;
Kuih ini terdiri daripada dua lapisan yang dikukus iaitu lapisan beras pulut dan lapisan kastard pantan.
Resipi aneka pilihan kuih muih tempatan . Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Kuih ini terdiri daripada dua lapisan yang dikukus iaitu lapisan beras pulut dan lapisan kastard pantan. Bahagian luar yg hijau rasanya manis, dan dilengkapi bahagian dalam berwarna putih lemak . Angkat dan salut dengan tepung kacang hijau. Kuih lompat tikam untuk warna hijau: Resipi sedap dan mudah untuk kuih sri muka oyen. Ukus adunan tadi sehingga masak. Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap; * 1 cawan tepung beras * 3 cawan air (2 cawan air+1 cawan air daun pandan) * sedikit pewarna hijau . Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Resepi kuih nona manis yg lembut, harum dan menarik rupa bentuknya. Ia berbentuk bujur dan mempunyai inti kelapa manis.
Resepi Kuih Warna Hijau - Lembut Rasa Manis Sekata Resipi Kuih Tradisi Yang Tak Lapuk Ditelan Zaman Jom Cuba Nona. * 1 cawan tepung beras * 3 cawan air (2 cawan air+1 cawan air daun pandan) * sedikit pewarna hijau . Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan salah satu kuih tradisional yang popular. Ia berbentuk bujur dan mempunyai inti kelapa manis. Jadi kita buat warna oyen lah pulut dia puas dah tgok. Sementara itu panaskan air kukusan; Kuih ini terdiri daripada dua lapisan yang dikukus iaitu lapisan beras pulut dan lapisan kastard pantan.
Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih kuih warna hijau. Resipi aneka pilihan kuih muih tempatan .
* 1 cawan tepung beras * 3 cawan air (2 cawan air+1 cawan air daun pandan) * sedikit pewarna hijau .
Kuih ini terdiri daripada dua lapisan yang dikukus iaitu lapisan beras pulut dan lapisan kastard pantan. Cara membuat bahagian luar ( warna hijau ): Ia berbentuk bujur dan mempunyai inti kelapa manis. Sementara itu panaskan air kukusan; Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap;
Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau.
Kuih peria secara tradisi menggunakan daun dari pokok pandan bagi memberi warna hijau.
Cara membuat bahagian luar ( warna hijau ):
Angkat dan salut dengan tepung kacang hijau.
Cara membuat bahagian luar ( warna hijau ):
Kuih lompat tikam untuk warna hijau:
Jadi kita buat warna oyen lah pulut dia puas dah tgok.
Resepi kuih kasturi @ kacang hijau sedap;
Ia berbentuk bujur dan mempunyai inti kelapa manis.
Post a Comment for "Resepi Kuih Warna Hijau - Lembut Rasa Manis Sekata Resipi Kuih Tradisi Yang Tak Lapuk Ditelan Zaman Jom Cuba Nona"